Houtenvloer egaliseren? Wij helpen je graag!

Bel egaliseren direct

Houtenvloer egaliseren

Er wordt wel eens gedacht dat een houten vloer egaliseren altijd mogelijk is, maar dat is niet het geval. Of dat het egaliseren mogelijk is, hangt af van de staat van de houten vloer. Daar hoef je zelf niets over te weten want onze experts komen graag een kijkje nemen om de staat te beoordelen. Steeds vaker komen we bij oudere woningen en deze zijn vaak voorzien van houten vloeren, dit was vroeger een echte trend. Maar gelukkig kunnen onze experts goed beoordelen of de staat nog in orde is of dat er actie ondernomen moet worden. Bij ons ben je aan het juiste adres om bestaande houten vloeren te laten egaliseren. Daarvoor wordt egaline gebruikt. Er kan over een bestaande houten vloer heen geëgaliseerd worden, dus je hoeft niet eerst je houten vloer eruit te slopen. Hierdoor bespaar je veel tijd en geld!

Veelgestelde vragen

Bij het egaliseren over een houtenvloer (als de huidige vloer goed is) maakt men gebruik van een verzelversterkte egaline. In deze egaline zitten vezels die scheuren in de egaline voorkomen als het hout gaat werken.

Niet in alle gevallen is het egaliseren over een houtenvloer mogelijk, in dat geval zal de vloer eerst verwijderd moeten worden en vervolgens kunnen we dan de betonvloer of zandcementvloer eronder egaliseren.

In veel gevallen kan er zoals aangegeven over een houtenvloer geëgaliseerd worden hiervoor dient de vloer wel aan een aantal eisen te voldoen.

De vloer moet nog strak liggen en mag niet gaan ‘zweven’, daarnaast mogen er niet teveel beschadigingen aanwezig zijn in de vloer, hetzelfde gaat op voor naden en kieren. Onze partners zullen bij twijfel foto’s opvragen van de vloer of zelfs een afspraak maken om de vloer vrijblijvend te inspecteren.

In veel gevallen kan na het aanvragen van de offerte en het bereiken van een overeenstemming binnen een week geëgaliseerd worden. Uiteraard is altijd het advies om tijdig de offerteaanvraag te doen zodat de planning zich kan aanpassen aan jouw wensen.

Ontvang een gratis offerte

Hoe een houtenvloer egaliseren?

Met name bij oudere woningen kom je houten vloeren tegen. Vroeger werd een vloer niet standaard waterpas gelegd, en dat is waar we nu rekening mee moeten houden. Een vloer moet namelijk wel egaal zijn, want dan kunnen vochtproblemen voorkomen worden. Daarnaast wordt de levensduur van je nieuwe vloer ook verlengd als de ondervloer egaal is. Je doet er jezelf dus alleen maar een plezier mee als je de expert langs laat komen en dan heb jij er de komende jaren alleen maar profijt van. Je ziet namelijk niet te wachten op vochtproblemen, dus zorg ervoor dat je dit gaat voorkomen. Als onze experts de houten vloer hebben beoordeeld en tot de conclusie zijn gekomen dat egaliseren mogelijk is, dan wordt er meestal gebruik gemaakt van een vezel versterkte egaline. Hout werkt namelijk en vezels zorgen ervoor dat egaline niet gaat scheuren. Scheuren moeten namelijk voorkomen worden en daarom is het werk wat je aan onze specialisten over kunt laten. Ze weten echt wat ze doen en zijn dagelijks in de weer om houten vloeren te egaliseren.

Kosten houten vloer egaliseren

Het gaat niet vanzelf, een houten vloer egaliseren. Maar er zijn specialisten die voor je klaarstaan om het werk voor je uit te voeren. Om een beeld te krijgen van de kosten kun je het beste een offerte aanvragen. Geef daarbij zo gedetailleerd mogelijk aan om welke klus het gaat. Zo kan er een offerte op maat voor jou worden gerealiseerd. Er gelden scherpe prijzen, je kunt rekenen op goede kwaliteit en goede service. Mocht je nog vragen hebben dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen en dan helpen we je graag verder.

Gratis offerte

Wil jij een gladde ondergrond voor het beste resultaat van de nieuwe vloer? Wij helpen je graag.

  Voornaam *
  Achternaam *
  Email *
  Telefoonnummer *
  Postcode *
  Woonplaats *

  Soort klus:

  Uitvoerdatum *
  Aantal m2 *

  Eventuele opmerkingen

  Wesley
  WesleyJouw contactpersoon
  • Ruim 15 jaar ervaring

  • 1000+ tevreden klanten

  • Scherpe offerte op maat