Hoeveel mm egaliseren

Bel egaliseren direct

Vloerdikte egaliseren

Het is goed om meer te weten over de vloerdikte bij het egaliseren. Bij het standaard egaliseren hebben we het over 2-3 mm, maar egaliseren kan tot maximaal 3 cm. Mocht het meer dan 3cm betreffen, dan is het beter om zandcement te laten storten, dit is tevens ook veel voordeliger. Dit kunnen onze experts ook, dit kun je dan bij je aanvraag vermelden (en een offerte aanvragen).

Veelgestelde vragen

In 80% van de klussen die uitgevoerd worden bedraagt de egalinelaag tussen de 2 en 4mm.

De minimale laagdikte om te kunnen egaliseren is 2 mm, de maximale laagdikte is 30mm.

De droogtijd van een geëgaliseerde vloer is mede afhankelijk van de vloerdikte. Bij een gemiddelde dikte van 2-3 mm is de vloer na 4-6 uur weer beloopbaar en binnen 24-36 uur is de vloer gereed voor een nieuwe toplaag.

Zoals aangegeven kan er tot 30mm geëgaliseerd worden. Wil je meer centimeters verhogen? Dan adviseren we je een zandcementvloer te nemen. Na 30mm is dit vele malen goedkoper dan egaliseren. Vraag vrijblijvend een offerte aan en geef in de opmerkingen aan dat het meer dan 30mm is, we zullen dan een offerte verzorgen op basis van zandcement.

Ontvang een gratis offerte

Hoe dik moet een vloer zijn?

Egaliseren vindt altijd plaats met een egaliseermiddel. Meestal wordt er gebruik gemaakt van egaline. Dit is niet goedkoop, maar wel een krachtig middel. Dit wordt met name ingezet voor het uitvlakken van ondergronden. Het kan zo zijn dat de ondervloer (bijvoorbeeld een tegelvloer, betonvloer of zandcementvloer) in slechte conditie is, er kan ook een bepaalde dikte overbrugd moeten worden. Soms is egaline dan niet geschikt en dan kan er een cementgebonden product in worden gezet. Welke optie het beste is, zal de professional bekijken en dan het juiste product daarvoor inzetten. 

Offerte aanvragen

Om een goed beeld te krijgen van de kosten van het egaliseren van een vloer, kun je contact met ons opnemen. Geef daarbij zo gedetailleerd mogelijk door wat er gedaan moet worden en dan kan er een offerte op maat worden samengesteld. Deze geeft jou een goed beeld van de kosten en wat je verder nog kunt verwachten. Onze experts lichten graag toe wat de mogelijkheden zijn bij jouw vloer, maar ook wat de kosten zijn. Als je nog andere vragen hebt zullen ze deze graag beantwoorden. Bij ons kun je rekenen op kwaliteit, scherpe prijzen en goede service. Neem daarom snel contact met ons op om het zelf te mogen ervaren.

Gratis offerte

Wil jij een gladde ondergrond voor het beste resultaat van de nieuwe vloer? Wij helpen je graag.

  Voornaam *
  Achternaam *
  Email *
  Telefoonnummer *
  Postcode *
  Woonplaats *

  Soort klus:

  Uitvoerdatum *
  Aantal m2 *

  Eventuele opmerkingen

  Wesley
  WesleyJouw contactpersoon
  • Ruim 15 jaar ervaring

  • 1000+ tevreden klanten

  • Scherpe offerte op maat