Wat is de droogtijd na het egaliseren?

Bel egaliseren direct

Egaliseren droogtijd

Als je een vloer laat egaliseren, mag je de vloer naderhand niet direct gebruiken. De vloer moet namelijk  goed kunnen drogen (uit kunnen harden) en is dus na 4-6 uur vaak pas weer overloopbaar. Binnen 24-36 uur is de vloer helemaal droog en dan pas kan de nieuwe vloer geplaatst worden. Maar voordat het zover is, is het goed dat je gaat kijken naar de mogelijkheden. Veel mensen lopen rond met de vraag, wat is de droogtijd van mijn vloer na het egaliseren? Je hebt er inmiddels een antwoord op, maar toch is het per vloer verschillend. Het is belangrijk dat je het advies van de expert op blijft volgen, je wil immers niet dat je vloer beschadigd raakt!

Veelgestelde vragen

De egaline is meestal binnen 4-6 uur droog en dus weer overloopbaar, uitgaande van een vloerdikte van 2-3mm.

Wij adviseren minimaal 24-36 uur te wachten voordat er een nieuwe vloer gelegd wordt op de geëgaliseerde vloer.

Ontvang een gratis offerte

Nieuwe vloer plaatsen

Het plaatsen van een nieuwe vloer, voor veel mensen is dat een moment waar dat ze naar uitkijken. Maar je kunt hem niet direct gebruiken en dat valt misschien even tegen, maar het is in het belang van je vloer. Je wil hem toch niet beschadigen? Daarom kun je maar beter even wat uurtjes geduld hebben en dan is het zover en mag je je nieuwe vloer zo vaak betreden als je maar wilt! Na het egaliseren is de droogtijd van de vloer redelijk lang, het zal namelijk uren duren voordat alles is opgedroogd. Soms geldt er minimaal twaalf uur, maar tegenwoordig is het eerder 24 uur. Je kunt beter safe spelen en alles wat langer laten drogen, zodat alles goed is uitgehard.

Voordelen egaliseren

Het egaliseren van een vloer doe je in het belang van je nieuwe vloer. Je wil namelijk ook zolang mogelijk van je nieuwe vloer genieten. Maar ook worden door eerst de ondervloer te egaliseren vochtproblemen voorkomen. De nieuwe vloer kan dan ook netter en direct strak worden geplaatst. Alleen maar fijn dus en daarbij komt nog dat de prijzen ook zeer scherp zijn! Daarvoor kun jij een offerte aanvragen bij ons. Geef zo gedetailleerd mogelijk door waar het over gaat en hoeveel m2, en dan kan er een offerte op maat worden toegestuurd. Je kunt rekenen op kwaliteit, goede service en zeer scherpe prijzen! Mocht je nog vragen hebben dan horen we dat graag zodat wij deze snel kunnen beantwoorden.

Gratis offerte

Wil jij een gladde ondergrond voor het beste resultaat van de nieuwe vloer? Wij helpen je graag.

  Voornaam *
  Achternaam *
  Email *
  Telefoonnummer *
  Postcode *
  Woonplaats *

  Soort klus:

  Uitvoerdatum *
  Aantal m2 *

  Eventuele opmerkingen

  Wesley
  WesleyJouw contactpersoon
  • Ruim 15 jaar ervaring

  • 1000+ tevreden klanten

  • Scherpe offerte op maat