Egaline als eindlaag gebruiken?

Bel egaliseren direct

Egaliseren als eindlaag

Bij het egaliseren van een vloer, wordt er als eindlaag gebruik gemaakt van cementgebonden egaline. Deze is namelijk veel sterker en wordt ook harder. Hierdoor is de kans op scheuren en putjes in de vloer, als er iets opvalt, minder groot. Je ziet het steeds meer dan mensen een industriële uitstraling willen voor de vloer. De egalisatie wordt hierbij dan de vloer zelf. Het is zelfs mogelijk om de egalisatie laag een karakteristieke betonlook mee te geven. Als je de keuze maakt voor egalisatie als eindlaag, dan ziet dat er mooi uit, maar het bespaart jou ook veel werk. De professional kan alles namelijk voor jou doen en dan ben je dus van vele gemakken voorzien.

Veelgestelde vragen

Als je gebruik wilt maken van een egaline vloer als eindlaag dien je er rekening mee te houden dat de vloer wat poreus en vocht opnemend kan zijn.
Ondanks dat we de vloer zullen egaliseren met een cementgebonden egaline is het niet aan te raden de egalinevloer te gebruiken als eindlaag in leefruimtes zonder deze achteraf te behandelen met een epoxy.

Zoals aangegeven is de kans op schade aan de egaline als deze gebruikt wordt als eindlaag aanwezig.

De vloer zal geëgaliseerd worden met een cementgebonden egaline (de sterkste in zijn soort). Als de egaline uitgehard is adviseren wij altijd de vloer te behandelen met een epoxy. Deze epoxy zorgt ervoor dat de vloer hard wordt en dat de vloer geen vocht meer opzuigt. Hierna is de vloer eventueel te gebruiken als eindlaag.

Het egaliseren van een vloer in kleur raden wij af omdat deze altijd nogmaals behandeld moet worden. Mocht je een egaline vloer willen willen in een bepaalde kleur adviseren wij je de vloer als deze is uitgehard te behandelen met epoxy op kleur. Op deze manier krijgt de vloer een mooie kleur en zal de vloer harder worden en dus beter geschikt voor gebruik.

Ontvang een gratis offerte

Advies na egaliseren

Onze experts zullen je het advies geven om zelf na het egaliseren epoxy aan te brengen om de vloer nog harder te maken en dan wordt hij ook nog eens waterdicht. Maar er is meer waar je aan moet denken als je wil egaliseren als eindlaag. Heb jij bijvoorbeeld een speciale kleur in gedachten? Er kan namelijk gekozen worden voor gekleurde egalisatie en dat is kom je dan ook steeds vaker tegen in de praktijk. Hierdoor is het zelfs mogelijk dat je echt de industriële look in huis gaat halen. Als het egaliseren klaar is dan krijg je een mooie vlakke toplaag.

Het egaliseren als eindlaag wordt niet aangeraden in leefruimtes, dit wordt namelijk nooit heel mooi. Maar het is wel aan te raden voor bijvoorbeeld winkels, garages, schuren e.d. Maar hierbij is het wel van belang dat alles goed wordt voorbereid. De ondergrond zal om te beginnen goed moeten zijn, vervolgens kan een expert de egalisatie in orde maken. De toplaag moet ook goed schoon zijn en er mag dus geen vuil en vet aanwezig zijn. Als de vloer geëgaliseerd wordt, dan moet dat altijd gedaan worden in een goed geventileerde ruimte. Zo worden luchtgaatjes voorkomen in de egalisatie laag. Daarnaast wordt de ondergrond ook eerst nog voor gestreken met primer. Dan pas is het tijd om egalisatiemateriaal aan te brengen.

Droogtijd eindlaag

Dan heb je misschien nog de vraag hoelang moet een eindlaag ongeveer drogen? Gemiddeld staat daar een tijd voor van 24 uur. Vervolgens is het mogelijk om de vloer verder af te werken. De experts kunnen je daar verder over informeren en dan kun jij kiezen wat je wil doen. Als je benieuwd bent naar de prijzen, dan kun jij een offerte aanvragen. Mocht je verder nog vragen hebben dan kun je deze aan ons stellen. Bij ons kun je rekenen op kwaliteit, goede service en uiteraard scherpe prijzen!

Gratis offerte

Wil jij een gladde ondergrond voor het beste resultaat van de nieuwe vloer? Wij helpen je graag.

  Voornaam *
  Achternaam *
  Email *
  Telefoonnummer *
  Postcode *
  Woonplaats *

  Soort klus:

  Uitvoerdatum *
  Aantal m2 *

  Eventuele opmerkingen

  Wesley
  WesleyJouw contactpersoon
  • Ruim 15 jaar ervaring

  • 1000+ tevreden klanten

  • Scherpe offerte op maat