Betonvloer egaliseren?   Wij helpen je graag!

Bel egaliseren direct

Betonvloer egaliseren

Een andere naam voor het renoveren voor een betonvloer is egaliseren. De ondergrond kan na het egaliseren weer gebruikt worden voor diverse toepassingen. Steeds meer mensen komen er achter wat de voordelen zijn van een vloer glad laten maken, zo komt de nieuwe vloer namelijk beter tot zijn recht! Toch blijft het egaliseren van een betonvloer een lastige klus, daarom is het werk voor de specialist. Sommige mensen vragen zich wel eens af, hoe herken je een betonvloer eigenlijk? Dit is eenvoudig, want deze heeft een glad uiterlijk. Het is ook een solide en vaste vloer, deze bestaat uit grove hele kiezels. Een betonvloer moet goed egaal zijn en dan pas kan deze geëgaliseerd worden. Dit wil zeggen dat de oude bedekking weggehaald moet worden. Soms is het mogelijk om de nieuwe dekvloer aan te smeren tegen een oude dekvloer. Echter is dat niet altijd mogelijk, daarom kun je beter eerst een offerte aanvragen en dan weet je waar je aan toe bent.  Vraag hier een offerte aan en dan geven we je advies over de klus.

Veelgestelde vragen

Een betonvloer egaliseren is net iets anders dan bijvoorbeeld het egaliseren van een tegelvloer of een zandcementvloer. Bij het egaliseren van een betonvloer maken we gebruik van een egaline op gipsbasis.

Een betonvloer is in veel gevallen al redelijk glad van zichzelf waardoor het egaliseren van 2 tot 3mm meestal voldoende is.

De droogtijd van egaline op een betonvloer is afhankelijk van de vloerdikte en kamertemperatuur, daarnaast is er een verschil of de vloer beloopbaar moet zijn of geschikt moet zijn om een nieuwe vloer op te leggen.

Wij houden een gemiddelde aan (bij een vloerdikte van 2-3 mm) dat de vloer binnen 4-6 uur beloopbaar is en binnen 24-36 uur geschikt is voor een nieuwe toplaag.

Ontvang een gratis offerte

Kosten egaliseren betonvloer

Een betonvloer egaliseren gaat dus niet vanzelf, maar gelukkig zijn er specialisten genoeg die het werk voor je uit kunnen voeren. Maar wat zijn dan de kosten vraag je je misschien af. De prijzen variëren per vierkante meter, per type ondervloer en per laagdikte. Het beste kun je daarom een offerte aanvragen en dan zo gedetailleerd mogelijk aangeven om welke klus het gaat. Op deze manier kan er echt een offerte op maat worden gemaakt. Je kunt rekenen op scherpe prijzen, goede kwaliteit en goede service.

Hoe een betonvloer egaliseren?

Bij een betonvloer werken we met een egaline op gipsbasis. Egaline kun je zien als een soort vloeibaar cement, het bestaat uit verschillende kunststoffen. Er zal een diamantschuurmachine in worden gezet om de vloer grondig te reinigen. Maar dat is nog niet alles, de vloer wordt ook gestofzuigd. Vervolgens kan er dan een speciale hechtprimer in worden gezet en die zal op de vloer aan worden gebracht. Het doel van de primer is zorgen voor de hechting van egaline aan jouw ondervloer. Op het moment dat de hechtprimer droog is, worden de diepe gaten gedicht.

Gratis offerte

Wil jij een gladde ondergrond voor het beste resultaat van de nieuwe vloer? Wij helpen je graag.

  Voornaam *
  Achternaam *
  Email *
  Telefoonnummer *
  Postcode *
  Woonplaats *

  Soort klus:

  Uitvoerdatum *
  Aantal m2 *

  Eventuele opmerkingen

  Wesley
  WesleyJouw contactpersoon
  • Ruim 15 jaar ervaring

  • 1000+ tevreden klanten

  • Scherpe offerte op maat